vineri, 15 noiembrie 2013

Isabel Marant

Hello Girls!
Cu toata nebunia asta a lansarii colectiei Isabel Marant pentru H&M si in Romania, m-am gandit sa aflam cate cava si despre omul din spatele acestui brand.
Isabel Marant este un fashion designer francez, cunoscuta pentru stilul ei boem atat de ravnit de fashionistele din toata lumea.
Marant s-a nascut in 1967, la Paris. Mama sa este un fost model german iar tatal ei fotograf. Parintii ei au divortat cand Isabel era foarte mica si a fost crescuta mai mult de tatal ei cu care de altfel si seamana. 
In contextul asta Isabel Marant declara: „Tata s-a insurat cu un model german si a visat la o fetita blonda ca sotia lui dar vaai, am iesit o copie a imaginii lui, o imagine foarte frantuzeasca „
Nascuta Isabelle (cu pronuntia Isabella, in franceza) si-a scos ultimele silabe din nume in cls a VI-a cand a decoperit ca patru alte colege de clasa  aveau acelasi nume.
In copilarie Marant era baietoasa si ii displacea orice era girlish. 
Inspiratia pt stilul de inceput al lui Marant a venit din excursiile copilariei sale in Africa, Asia si India. Marant declara pentru o revista australiana, in 2011 „Imi aduc aminte perfect de bona mea isterica si alcoolica ce purta haine nebunesti, m-a inspirat foarte mult. Mama mea vitrega, de origine vest indiana, care m-a crescut de la varsta de 6 ani, era foarte chic, foarte „Yves Saint Laurent”, ea mi-a dat distinctia.”


In 1982 fiind satula sa nu-si gaseasca in magazine haine pentru stilul ei baietos, si-a rugat tatal  sa-i cumpere o masina de cusut si s-a apucat sa-si faca singura haine din diverse combinatii de materiale facute din lucuri aruncate sau vechi . Prietenele ei o rugau sa faca si pentru ele haine ca ale ei dar chiar si asa zona de fashion nu era deloc in sfera de interes a lui Marant. „N-am fost deloc interesata de fashion. Nici nu stiam ce inseamna”

Cativa ani mai tarziu, la varsta de 16 ani ,Marant a inceput sa castige suficienti bani cat sa se intretina din hainele facute de ea ceea ce a facut-o sa reconsidere ideea de fashion si sa renunte la gandul initial de a urma o facultate economica . 
Astfel a facut prestigiosul Insititut de design vestimentar „Studio Bercot”, din Paris.
In urma studiilor sale Marant a facut un internship  la designerul francez Michael Klein, in 1987. A mai lucrat pentru Bridget Yorke la doua colectii si l-a asistat pe Art Directorul, Marc Ascoli, la poiectele sale pentru Chloe, Martine Stibon si Yohji Yamamoto.

La scurt timp dupa aceea, in 1989 Marant si-a lansat propria sa colectie. In ciuda succesului pe care l-a avut de la inceput Marant a regretat ca n-a petrecut mai mult timp alaturi de marii designeri. „Mi-as fi dorit sa petrec un an sau doi in atelierele Chanel sau Saint Laurent”..


In 1989 Marant si-a lansat colectia proprie de bijuterii urmata de tricotaje , sub numele de Tween


In 1994 si-a deschis propriul atelier in cartierul Marais, unul din cele mai trendy ale Parisului.


In tinerete si-a bazat creatiile pe propriul ei stil si gust „Eu sunt primul meu client. Intotdeauna ma intreb daca eu as purta aceste haine. Fac haine pentru toata ziua, nu revolutionez lumea fashionului”, declara in 2011.


Marant a castigat premiul pentru cel mai bun designer femeie in 1998.


Tot in 1998 a desenat prima colectie speciala pentru catalogul „la Redoute”
Primul magazin Isabel Marant a fost deschis , in Paris, in februarie 1998, urmat de un al doilea in februarie 2000 si un al treilea in 2007.

Isabelle Marant este maritata cu Jerome Dreyfuss un designer de genti, impreuna cu care are un fiu, Tal, nascut in 2003 si locuiesc intr-un apartament din Belleville ,o suburbie a Parisului.
Impreuna cu sotul ei, designerul Jerome Dreyfuss


Jerome impreuna cu fiul lor Tal


In 2004 a lansat si o linie vestimentara pentru copii



In 2008 a castigat un proces impotriva lantului francez Naf Naf pe care l-a acuzat ca a copiat una din rochiile ei din colectia toamna –iarna 2006 si a obtinut  daune in valoare de 75.000 Euro.


Marant si-a deschis primul magazin din SUA , in 2010, in New York.

New York 

Cel mai remarcabil produs fashion al ei, a fost modelul de pantof hibrid , asa numitii adidasi pana.




Isabel Marant nu se numara printre cei mai mari designeri din lume dar cu siguranta are capacitatea de a sti ce urmeaza sa fie cool in moda , inaintea noastra. 



Probabil asta este si motivul pentru care „lumea buna” a Bucurestiului  s-a imbulzit marti seara la lansarea colectiei ei, desenata pentru gigantul retailer H&M, devastand magazinul aflat in mall Baneasa.

cancan.ro

Cancan.ro


imagini preluate din Cancan.ro



Ce imi place mie mult in Romania e ca toata lumea rade si face caterinca la televizor ca romanii sunt disperati si se calca in picioare pentru o bormasina sau un lighean cu preturi reduse si toti ne cutremuram de cat de disperat e poporul roman dupa orice e mai ieftin, indiferent ca ii trebuie sau nu.
Pai sa nu ne mai distram asa tare ca iata, presupusa lume buna, care se strepezesete la imaginile mentionate anterior, face fix acelasi lucru, se calca in picioare, devasteaza si cumpara fara noima dar desigur, marfa de lux care e un pic mai ieftina cand se fac astfel de colaborari. 
Asadar pana la urma diferenta o face doar obiectul pentru care ne batem ca salbaticii in nici un caz scoala, originea, statutul social sau financiar, probabil ca este o trasatura a poporului roman si ar trebui sa nu mai radem unii de altii ca se pare ca suntem toti la fel ...:)) 
(Nu generalizez, sunt si oameni civilizati in tara asta care nu se bat pentru nimic si care stiu toate regulile bunului simt si pe care ii respect din tot sufletul).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu