duminică, 6 octombrie 2013

Grace Kelly si Printul Rainier al-III-lea de Monaco- Diva si Printul

Dragele mele, 
Chiar daca noaptea trecuta a fost cutremur si mi s-a mai confirmat inca o data ca totul se poate schimba intr-o clipa o sa citez din "lectii invatate din viata" - In the blink of an eye, everything can change. So forgive often and love with all your heart. You may never know when you may not have the chance again.
In contextul celor de mai sus si din dorinta de a evada dintr-o realitate care ne aminteste din cand in cand sa respiram adanc inainte sa ne consideram niste zei pentru ca, iata, suntem muritori. 
Uitam sa iubim, uitam sa iertam, uitam sa spunem vorbe bune, uitam sa ne bucuram de soare, uitam sa ne bucuram de fiecare dimineata in care ne trezim pentru simplul fapt ca avem impresia ca totul ni-se cuvine. Nu e asa, deloc! 
Nu vreau sa devin patetica si cred ca fiecare dintre voi si-a trait propria senzatie si si-a tras propria concluzie . Sa iesim din zona asta trista si sa intram intr-o poveste cu printi si printese :)
Asadar, pentru lectura din aceasta duminica am ales minunata poveste de dragoste dintre Grace Kelly si Printul Rainier de Monaco.
O poveste frumoasa cu o diva hollywoodiana si un print ce a fascinat lumea. O intalnire intre o femeie obisnuita dar atat de frumoasa si stilata si un barbat nobil cu titlu de print, la fel de frumos si cu un real aer princiar.
De altfel familia regala a Principatului Monaco este plina de oameni frumosi, in opinia mea, ce nu suporta nici o comparatie cu familia regala britanica dar nu vreau sa dezvolt acum acest subiect pentru ca nu despre asta este vorba :)


Pe 18 aprilie 1956, printul Rainier al III-lea, in varsta de 32 de ani, ajuns pe tronul principatului de Monaco pe 9 mai 1949, s-a casatorit la Monte Carlo cu actrita americana Grace Kelly , in varsta de 26 de ani, dupa o scurta logodna, potrivit Mediafax.






Poveste de dragoste dintre frumusetea hollywoodiana Grace Kelly si frumosul ei print, Rainier al-III-lea de Monaco, a inceput in mai 1955 atunci cand actrita a fost invitata la Palatul Regal in timpul festivalului de film de la Cannes. La vremea aceea Grace avea 26 de ani si printul 32 de ani.



Opt luni mai tarziu, in ianuarie 1956 a fost anuntata logodna celor doi. Printul a cerut-o pe actrita in casatorie cu un inel Cartier cu diamant de 12 carate cu taietura smarald, inel pe care Grace l-a purtat in filmul High Society - ultimul film inainte de a deveni printesa. In plus, Rainier i-a oferit viitoarei mirese si o verigheta impodobita cu rubine si diamante.






Grace Kelly – actriţa 
Născută într-o familie catolică şi educată într-o mănăstire, Grace Kelly a trezit indignarea familiei sale, atunci când s-a hotărât să devină actriţă. Pentru a-şi putea plăti cursurile de artă dramatică, a pozat pentru reclame la Coca Cola şi Colgate. A fost repede remarcată şi, la 22 de ani, juca în primul său film, 14 ore.
Celebritatea i-a fost asigurată de colaborarea cu Alfred Hitchcock, ea deţinând rolul principal în trei filme ale maestrului suspansului: Dial M for Murder, Rear Windows şiTo Catch a Thief. În al treilea film, Grace Kelly a jucat rolul unei moştenitoare de origine americană, care impresiona prin ţinutele sale sofisticate şi bijuteriile scumpe. 
În 1955, Grace Kelly a primit premiul Oscar pentru rolul interpretat în The Country Girl. La premieră, a purtat o rochie de satin albastru, una dintre ţinutele sale preferate. De altfel, a apărut îmbrăcată în ea şi la premiera filmului şi pe coperta revistei Life.






Astfel, arăta că nu îi pasă de regula conform căreia nu trebuie să apari de două ori în public în aceeaşi ţinută şi se distanţa de stilul vestimentar al personajelor interpretate. De exemplu, în Rear Window, personajul său, Lisa Carol Fremont, era posesoarea unei garderobe impresionante atât prin calitate cât şi prin cantitate şi îşi schimba în permanenţă ţinutele.



Rear Window




În total, Grace Kelly a jucat în numai 11 filme, suficient pentru a rămâne în istoria cinematografiei şi în amintirea fanilor. Cariera ei la Hollywood s-a încheiat în momentul în care s-a căsătorit cu prinţul Rainier şi a devenit printesa de Monaco.

Grace Kelly - printesa
Grace Kelly si printul Rainier de Monaco s-au întâlnit în mai 1955, în timpul festivalului de la Cannes, cândGrace a mers la castel pentru o şedinţă foto. Apoi, Rainier şi-a petrecut sărbătorile de iarnă împreună cu familia lui Grace, iar 19 aprilie 1956 avea loc nunta, celebrată în Catedrala din Monaco. 

Grace Kelly a purtat o rochie de mireasa cu adevărat princiară, făcută din metri de mătase, tafta, tul şi dantelă, creaţie a lui Helen Rose, designerul actriţei de la casa de producţie Metro Goldwin Mayer. 














Odată devenită prinţesă, nu a trebuit să îşi schimbe stilul prea mult, datorită eleganţei ei naturale şi nobleţei cu care se născuse. Prefera în continuare culorile pastelate şi liniile simple. Mănuşile albe, eşarfele de mătase şi pantofii cu toc jos îi defineau, de asemenea, imaginea. 



















De asemenea, este asociată cu aşa-numita geanta Grace Kelly, mare şi aproape pătrată, pe care o folosea, atunci când era însărcinată, pentru a feri abdomenul său bombat de blitzurile fotoreporterilor. 



Era apreciată şi pentru faptul că nu încerca să ascundă faptul că avea probleme de vedere şi îşi purta ochelarii cu mândrie. 







La 14 septembrie 1982, a suferit un atac cerebral în timp ce se afla la volan, iar rănile provocate de accident i-au fost fatale. A fost înmormântată în absida catedralei din Monaco, la ceremonia funebră fiind prezente personalităţi precum prinţesa Diana, prima doamnă franceză Danielle Mitterrand şi prima doamnă americană Nancy Reagan, preşedintele irlandez Patrick Hillery sau actorul Cary Grant.
Stilul lui Grace Kelly – caracterizat prin bun-gust şi naturaleţe – rămâne însă nemuritor.











Cu o domnie de 56 de ani, prinţul Rainier de Monaco a fost cel mai longeviv suveran din Europa şi al doilea din lume, după regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei. Şi-a concentrat eforturile ca să întărească economia regatului, să îi îmbunătăţească imaginea şi s-a asigurat că va exista continuitate.




Totuşi, oricât de mult s-a străduit, nu a reuşit să separe imaginea şi povestea familiei Grimaldi de identitatea regatului, notează ziarul britanic The Independent.
Rainier Louis Henri Maxence Bertrand de Grimaldi este al doilea fiu al contelui Pierre şi al lui Charlotte, fiica regelui Louis de Monaco. Prinţul s-a născut pe 31 mai 1923. La 26 de ani, devine conducătorul Monaco-ului. În 1956, se căsătoreşte cu Grace Kelly. 
Părinţii lui Rainier au divorţat când avea 6 ani , iar prinţul şi-a petrecut întreaga copilărie în internate, mai întâi în Anglia, apoi în Elveţia. Cu trei luni înainte să împlinească 21 de ani, prinţul s-a înrolat în armata franceză, în al doilea război mondial, şi a luptat să elibereze Alsacia.
După război, s-a întors acasă şi a găsit totul neschimbat: bunicul lui, regele Louis, era mai interesat de fosta amantă, actuală soţie, o actriţă franţuzoaică. Rainier s-a mutat de la palat, iar, pe 9 mai 1949, când a murit regele, a devenit cel de-al 33-lea suveran al Monaco-ului.



Deşi era timid şi rezervat, a înţeles ce atracţie exercita monarhia asupra lumii şi că, după război, era cel mai căutat burlac. 



În 1953, pune capăt unei relaţii de şase ani cu o actriţă franceză, Gisele Pascal, după ce a aflat că este infertilă. Apoi, a plecat în Africa şi s-a întors cu suficiente animale cât să fondeze grădina zoologică din Monaco. De-a lungul vieţii lui, două lucruri au rămas constante: pasiunea pentru maşini (avea 45, în 1980) şi animale.


Gisele Pascale

În aprilie 1956, dă lovitura supremă publicităţii: se căsătoreşte cu o actriţă de la Hollywood, care semăna a prinţesă mai mult decât orice prinţesă adevărată.



La numai nouă luni după căsătoria de basm, la care au participat mai mulţi jurnalişti decât la evenimentele din timpul războiului, a venit pe lume şi primul copil. 








Deşi relaţiile între cei doi soţi se răciseră chiar după naşterea celor trei copii, moartea lui Grace într-un accident de maşină l-a marcat pe prinţ.




 Funeraliile Printesei Grace de Monaco

Monaco-ul a fost din nou în centrul atenţiei prin aventurile, tatuajele şi comportamentul rebel al prinţesei Stephanie, apoi prin eşecul lui Albert de a-şi găsi o soţie - unii chiar susţineau că e homosexual şi publicarea unei biografii a lui Grace, care susţinea că actriţa se culcase cu cei mai mulţi dintre actorii cu care jucase în filme. Rainier a spus că este „total neadevărat" şi a ameninţat cu un proces. În anii '90, prinţul petrecea mai mult timp la ferma lui de la Roc Agel decât la castelul din Monaco.







În 2002, Rainier a schimbat constituţia, pentru ca şi fiicele lui să poată domni.
După moartea lui Grace, Rainier s-a consolat cu verişoara lui, prinţesa Ira von Furnsternberg, o fostă actriţă de cinema şi fostă cumnată a creatoarei de modă Diane von Furnsternberg. 


Ira von Furnsternberg


Ira von Furnsternberg

Totuşi, „el nu a trecut niciodată peste moartea lui Grace. A fost o pierdere ireparabilă", susţine biograful Philippe Delorme.




Rainier a murit pe 6 aprilie 2005, la 82 de ani.
Funeraliile Printului Rainier


Si pentru ca nu vreau sa inchid redarea acestei povesti cu aceasta imagine, o sa ilustrez mai jos alte momente fericite din viata acestor doi oameni atat de frumosi
\













Ce poveste frumoasa si ce oameni frumosi.....










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu