miercuri, 6 noiembrie 2013

Chic Grunge

Hello Girls!
Sa vorbim un pic despre stilul grunge, un curent relativ proaspat, respectiv aparut prin anii 90

Cuvântul grunge s-a format prin derivarea regresivă a cuvântului american grungy. Cuvântul a început să fie folosit ca argou în jurul anului 1965, fiind un sinonim pentru cuvintele „dirty” („murdar”) și „filthy” („obscen”)

Asa ca daca ati obosit de stilul glam sau business , trendul grunge este unul foarte cool si foarte usor de adoptat doar trebuie sa urmati cateva sfaturi. 
La noi , acest stil este mai mult purtat de pustimea din liceu dar nu numai. Oricum veti vedea din imagini ca poate fi relativ usor adaptat.
Hai sa vedem cum putem sa facem acest stil sa fie chic.


- Culorile predominante sa fie cele inchise. Negrul este culoarea emblema a stilului grunge. Grunge-ul modern accepta si griuri sau tonuri neutre dar este de retinut ca negrul e de baza
- Folositi piesele din denim pe care le aveti in garderoba, jeansi, veste sau jachete de preferat rupti, prespalati sau inchisi la culoare.
- Colantii si dantela sunt elemente importante intr-un outfit grunge si pot inlocui denimul. Daca nu va plac jeansii baggie ii puteti inlocui cu colanti.
- Puloverele largi sunt un must pentru un look grunge chic. Daca vreti mai multa feminitate nu purtati puloverele foarte largi
- Stilul grunge inseamna neaparat tricou. Tricouri cu imprimeuri grafice si sabloane sau cu imprimeuri cu steaguri.
- Pielea in toate formele ei a devenit un element important in stilul grunge. O jacheta din piele tip biker sau pantaloni scurti de piele, fusta de piele sau bocanci din piele. De exemplu o rochie scurta din piele purtata cu ciorapii rupti si bocanci este imaginea perfecta a stilului grunge . Daca totusi dorim sa fim chic nu purtam ciorapii rupti :))))
- Combinati texturile, puteti incerca tot ce va trece prin cap.
- Uitati de tocuri si treceti in bocanci. Stilul grunge este despre comfort
- Si in stilul grunge detaliile conteaza, accesorizati-va cu accesorii mari , lanturi, tinte, fermoare si in general accente metalice.
- Ochelarii rotunzi si o esarfa pe cap sau sosetele inalte peste genuchi pot de asemenea fi niste accesorii potrivite. Cand alegeti accesoriile incercati sa le puneti intr-un stil minimal, nu le puneti pe toate odata. Aaa si daca e mai frig afara, puteti inlocui esarfa de pe cap cu celebra caciulita atarnata :))
- Geanta poate fi oversize sau mica si purtata cross body
In incheiere o sa va spun ca parul cu aspect nespalat este de asemenea potrivit pentru acest stil , firesc as spune avand in vedere ce semnificatie are cuvantul grunge insa, din nou, daca vrem sa fim chic nu umblam cu un par cu aspect nespalat :))))
Desi acest stil,  la origine a fost  purtat de rockeri si in general are un aspect dezordonat si dirty poate fi rearanjat si "spalat", in asa fel incat sa fim trendy dar comfy :))

Aveti mai jos cateva exemple in acest sens.
























ok, poate nu e cel mai feminin stil dar cu siguranta este foarte confortabil :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu