marți, 24 septembrie 2013

Esarfa Hermes

Hello Girls!


O geanta Birkin poate fi elementul cel mai iconic într-un boutique Hermes, dar cea mai vandabila si atemporala piesa este eșarfa de mătase Hermes.
Legendara casa de lux , vinde  o eșarfă la fiecare 25 de secunde, și acele fine lucrări de arta din matase au împodobit capetele unor frumuseti ca Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Grace Kelly, creatii ale unei epoci trecute, cand era chic  pur și simplu sa legi sub barbie aceste patrate de matase .
O esarfa Hermes nu este ieftina , de cele mai multe ori vorbim de un pret de 5 cifre dar cu siguranta merita fiecare banut. Iata si de ce:
Prima esarfa Hermes a fost produsa in 1937.
Dureaza aproximativ 18 luni sa produci un singur design si totul este facut manual, de la inceput pana la final. 
Se produce in atelierele Hermes din afara orasului Lyon. 
Esarfele Hermes au o medie de 27 de culori fiecare, pentru modelele mai complicate mai multe.
Un design de 40 de culori, de exemplu are nevoie de 45 de sablone . Dupa pictarea manuala si gravare, fiecare din aceste proceduri necesitand sute de ore, esarfele de matase sunt taiate , rulate si cusute manual pe margine de catre croitorese , intr-un proces denumit  tiv de mana frantuzesc.
O model tipc Hermes are nevoie de 300 de coconi de matase.
Hermes lucreaza cu artisti independenti care sunt platiti regeste pentru munca depusa, din vanzarile designul lor pe acestor esarfe.
O parte din clientii Hermes poarta esarfele ca pe un accesoriu fashion iar cealalta parte, este bine stiut deja, inrameaza si agata pe perete aceste adevarate opere de arta.

Acum , dupa ce am aflat atat de multe despre aceasta fabuloasa esarfa  hai sa ne bucuram privirea admirand-o:

























si iata si 3 modele inramate


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu