sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Sablonarea noastra cea de toate zilele

Hello Girls!
Nu mi-am propus sa scriu chestii foarte serioase pe acest blog dar de ceva zile tot rasfoind reviste sau uitandu-ma pe net dupa diverse am tot dat peste articole de genul "ce sa porti la 20 de ani", ce sa mananci la 30 de ani, ce sa faci si sa nu faci, la diverse varste.
Mie mi se pare o segmentare lipsita de sens in cele mai multe cazuri.
Am vazut fete de 20 de ani care arata ca niste femie de 30, am vazut femei la 30 de ani care arata ca la 25 , am mai vazut femei la 40 de ani care arata ca la 30 si combinatiile si permutarile ar putea continua la infinit.
Cand deschid o revista si vad pagini intregi despre ce sa porti la 20+ sau 30+ mi se ridica parul in cap.
Exista niste reguli de bun simt pentru fiecare varsta, e adevarat dar de aici si pana la a cea niste reguli stricte e cale lunga. Si daca nu te incadrezi in ele si totusi esti frumos si stilat imbracata sau machiata sau coafata? Iesirea din sabloane provoaca oricarei femei o usoara dezorientare in apartenenta la grup de care mai mult sau mai putin constient toate tindem , cum de altfel e si firesc.
Asadar , parerea mea este ca singurele reguli de care ar trebui sa tinem cont sunt cele de bun simt . Intotdeauna sa incercam sa avem o imagine, corecta si armonioasa cu silueta  si varsta si cand spun asta ma refer exact la ce am scris mai sus.
Doamnelor daca aveti 40 de ani si aratati de 30 pentru ca va respectati si faceti tot ce se poate pentru voi sau pur si simplu aveti o gena foarte buna , imbracati-va ca la 30 de ani, nu diminuati din valoarea unei imagini atat de mult ravnita de alte doamne care poate nu au avut norocul dvs.
De asemenea, Domnisoarelor nu va imbracati ca mamele voastre, stiu ca la 20 de ani vrei sa arati mai mare "ca sa te ia lumea in seama", am trecut si eu prin etapa asta , imbracati-va conform siluetei si atat, nu tineti cont de nici o regula ca la 20 de ani nu exista nici o regula.:))) decat probabil sa fii cool :))))
Cat despre 30 de ani , amestecati 20 +30 +40 in functie de loc si ora si veti fi ceea ce se cheama "o femeie adevarata".
Ati observat ca desi am scris aceasta postare impotriva sabloanelor, am inchis-o fix in ele...?! Asta inseamna spalare pe creier :)))))).
Eu, va promit ca o sa fac toate eforturile sa nu mai vorbesc in sabloane ca de imbracat sau de purtat , intotdeauna am fost in afara lor, initial prin natura mea si apoi premeditat dintr-un spirit de fronda impotriva regulilor :)))


joi, 28 noiembrie 2013

Best women designer shoes

Hello Girls!

Conform tuturor statisticilor, un top al celor mai buni designeri de pantofi ar fi compus din:

MANOLO BLAHNIK

Cu o cariera de 30 de ani, Manolo Blahnik a devenit unul dintre cei mai influenti designeri de pantofi din lume.
Modelele complexe desenate de el au devenit obsesia tuturor connoisseurs de pantofi de peste tot.
Fiecare pereche de pantofi Manolo este unica, exuberanta, luxoasa si extrem de dorita de orice fashionista.


CHRISTIAN LOUBOUTIN

Cand o femeie intra intr-o incapere si este incaltata cu o pereche de pantofi cu toc inalt si cu o stralucitoare talpa rosie asta inseamna un singur lucru, poarte Louboutin.
Acesti pantofi cu tocuri stiletto si talpa rosie instant recunoscuti de oricine au devenit o rigoare pe covorul rosu si printre toate femeile stilate.

STUART WEITZMAN

Sopteste-i "Stuart Weitzman"oricarei iubitoare de pantofi si ii vei provoca o reverie.
Somptuasele creatii Weitzmann sunt visul femeilor din intreaga lume. Frecvent vazuti pe catwalk si pe covorul rosu acesti pantofi literalmente sunt un headline. De multe ori ar merita un reflector doar pentru ei.

BRIAN ATWOOD


In 2001 Atwood si-a facut curaj si si-a creat propriul brand parca facut sa te opresti si sa nu te mai saturi privindu-i .
Pantofii lui cu tocuri cui , plini de detalii și contraste neobișnuite, sunt expert construite folosind numai cele mai bune materiale de lux.


JIMMY CHOO

Inca de la deschiderea primului boutique in 1998, pantofii Jimmy Choo au avut un mare succes la generatia tanara a Hollywood-ului si au devenit sinonimi cu covorul rosu. Au fost considerati un talisman norocos pentru castigatoarele de Oscar ca Halle Berry, Cate Blanchett si Hilary Swank si nu numai.

WALTER STEIGER

Inovatia a fost intotdeauna centrul designului pantofilor Walter Steiger.Multe dintre creatiile sale au revolutionat industria de pantofi și multe dintre ele sunt astazi considerate, clasice.










miercuri, 27 noiembrie 2013

Cele mai scumpe 7 carti din lume

Hello Girls!

Iata mai jos un top 7 al celor mai scumpe carti din lume. Am scris despre  cei mai scumpi pantofi sau cel mai scump ruj , sa vedem si capitolul carti :))

















1. Codex Leicester, Leonardo da Vinci – 23,5 milioane de euro

Cea mai scumpă carte din lume se află în posesia lui Bill Gates. Este vorba despre celebrul Codex Leicester al lui Leonardo da Vinci, “o colecție de 18 documente duble, adică 36 de file scrise față-verso, realizată de către Leonardo da Vinci între anii 1506 și 1510″. Codexul, cea mai cunoscută lucrare a lui Leonardo, conține gândurile și teoriile sale despre lumea înconjurătoare, de la fosile la mișcarea aperi și la motivele pentru care luna strălucește.


În 1994 Bill Gates a cumpărat manuscrisul în cadrul unei licitații, transformându-l astfel în cea mai scumpă carte cumpărată vreodată. Și, pentru a sărbători evenimentul, Gates a scanat manuscrisul și l-a distribuit, ca screensaver, odată cu pachetul Microsoft Plus al Windows 95.


2. Evanghelia după Sf. Cuthbert – 10,4 milioane de euro





Evanghelia după Sf. Cuthbert este o copie în latină a Evangheliei după Ioan. Volumul, de mărimea unei palme, a fost scris în secolul al VII-lea şi este cea mai veche carte din Europa păstrată intactă.


Cartea a fost descoperită în mormântul Sf. Cuthbert din Catedrala din Durham, în 1104, când acesta a fost deschis. În 2012, Biblioteca naţională a Marii Britanii a achiziționat-o cu echivalentul a 10,44 milioane de euro. Reprezetanţii bibliotecii spun că micuţul volum, de 9,6 cm lăţime şi 13,6 cm lungime, este una dintre cele mai importante cărţi din lume.


3. Evangheliile lui Henric Leul, Ordinul Benedictin – 9,8 milioane de euro


Comandată iniţial de către Henric Leul, Duce de Saxonia, pentru altarul Fecioarei Maria din Catedrala Brunswick, această carte evanghelică a fost achiziţionată, în 1983, de către guvernul german, în cadrul unei licitații la Sotheby, Londra. Suma plătită a fost de 8.140.000 lire sterline, ceea ce, la cursul de astăzi, ar însemna aproximativ 9,8 milioane de euro.
Cartea, considerată o capodopera a secolului al XII-lea, are 266 de pagini – incluzând 50 de ilustrații de câte o pagină – și, până în anul 1994, când Bill Gates a cumpărat Codexul lui Leonardo, a fost considerată cea mai scumpă carte din lume.


Evangheliile lui Henric Leul sunt păstrate în cadrul bibliotecii din orașul german Wolfenbüttel și, din motive de securitate, sunt expuse doar o dată la doi ani.


4. Păsările Americii, James Audubon – 8,7 milioane de euro


The Birds of America este o carte a pictorului și naturalistului John James Audubon. Publicată între anii 1827 şi 1838, lucrarea constă din gravuri de 99 cm pe 66 cm, colorate manual, reprezentând păsări în mărime naturală (unele dintre acestea fiind astăzi specii dispărute).
În decembrie 2010, The Economist estima că din cele zece cele mai scumpe cărți din lume, cinci sunt exemplare ale Păsărilor Americii. Dintre cele 119 de exemplare ale cărții de care se știe că au supraviețuit timpului, unsprezece se află în colecţii particulare.


În martie 2000, o copie a fost vândută în cadrul unei licitații organizate de casa Christie din New York pentru echivalentul a aproape 7 milioane de euro, în decembrie 2005 aceeași casă de licitații vindea un alt exemplar pentru echivalentul a 4,3 milioane de euro, iar pe 6 decembrie 2010, la Sotheby, Londra, un exemplar a fost vândut pentru echivalentul a 8,74 milioane de euro.


5. Constituția SUA, adnotată de George Washington – 7,17 milioane de euro


Cartea cu copertă din piele este semnată de preşedinte pe prima pagină şi a fost legată special pentru el în 1789, primul său an la preşedinţie. Pe marginea textului Constituţiei, George Washington a adăugat mai multe paranteze şi câteva note marginale. 


Volumul a fost achiziţinat de asociaţia Mount Vernon Ladies (asociație care se ocupă cu conservarea rezidenţei istorice a fostului preşedinte de la Mount Vernon), pentru suma de 9,82 milioane de dolari, în cadrul unei licitații organizate de Christie’s în New York, în data de 22 iunie 2012.

6. Povestiri din Canterbury, Geoffrey Chaucer – 5,7 milioane de euro


Un exemplar din secolul al XV-lea al primei ediții ale Povestirilor din Canterbury a fost vândut, în 1998, la o licitație a casei Christie din Londra, pentru 4,6 milioane de lire sterline (echivalentul de la acea vreme a 5,7 milioane de euro).

Din cele câteva zeci de exemplare ale ediției din 1477 de a căror existență se știe, acesta a fost ultimul care a aparținut unui colecționar privat şi fusese pentru prima dată achiziționată, în 1776, pentru doar 6 lire sterline.

7. Primul coloncifru, William Shakespeare – 4,5 milioane de euro


În 1623, doi din colegii de teatru ai lui Shakespeare au publicat “Primul coloncifru” (“The First Folio”), o ediție care includea toate lucrările sale dramatice (în afară de două piesele de teatru care abia recent au fost recunoscute ca fiind ale lui Shakespeare).
Deşi preţul iniţial era de doar un pound (și încă unul în plus dacă doreai ca exemplarul să fie legat în piele), astăzi este una dintre cele mai apreciate lucrări în rândurile colecţionarilor. Dintre cele 750 de exemplare care au fost produse, se estimează că mai există, în întreaga lume, doar 228.


În 2001, cofondatorul Microsoft, Paul Allen a cumpărat un astfel de exemplar, la o licitație a casei Christie din New York, cu 6.166 milioane dolari (aproximativ 4,5 milioane de euro). Sau, altfel spus: două dintre cele mai scumpe cinci cărți din lume aparțin fondatorilor Microsoft :))

marți, 26 noiembrie 2013

"The Return"de Karl Lagerfeld - un film despre Coco Chanel

Karl Lagerfeld in rol de scenarist si  regizor al filmului "The Return", ecranizeaza in cadrul unui  scurt metraj, de 30 de minute, intoarcerea si relansarea lui Coco Chanel, in 1954, punand accent pe faimosul atelier situat pe Rue de Cambon din Paris.
Rolul lui Coco Chanel va fi jucat de Geraldine Chaplin.
Premiera filmului va avea loc in 10 Decembrie, in Dallas, inaintea fashion show-ului Métiers d’Art 2013/2014 








Distributia filmului "The Return"


Geraldine Chaplin in rolul Coco Chanel


Aveti mai jos teaserul acestui film