marți, 22 octombrie 2013

UGG versus Wellies (cizmele de cauciuc)

Hello Girls!

Despre vesnicul razboi dintre UGG si Wellies (cizmele de cauciuc) au curs rauri da cerneala :))) n-o sa insist, fiecare din ele au avantaje si dezavantaje din punct de vedere practic ca la categoria frumusete n-au candidat niciodata :)))))

Cum incepe sezonul ploios, femeile, indiferent de varsta, dau navala in dulap sa-si ia pereche preferata de cizme, cum ar fi:

Cizmele de cauciuc
Avantajul lor este ca se gasesc in tot felul de culori si chiar pot sa iti inveseleasca ziua. Dezavantajul? In opina unora, in special a barbatilor, arati de parca "ai fi instalator pe santier si nu ai absolut nimic feminin si sexy in tinuta", cum spune un prieten al meu :)))


Cizmele de cauciuc, cunoscute si ca "rain boots" sau "wellies" ( nume ce vine de la firma Wellington care le-a facut celebre), sunt insa aliatul perfect pentru vremea mohorata de toamna. 
Ca o dovada in plus ca cizmele de cauciuc sunt foarte IN, branduri ca Chanel, Fendi, Burberry, Chloe, Dsquared, Marc Jacobs, Emilio Pucci au reinterpretat acest motiv adaptandu-l propriilor colectii, iar Jimmy Choo a colaborat cu brandul Hunter, ridicand cizmele de cauciuc la nivelul pantofilor de lux - pretul lor fiind de 455 dolari.



Iata cateva sfaturi utile pentru purtarea cizmelor de cauciuc:
Ca sa nu intampini probleme de asortare, incearca sa alegi cizme de cauciuc uni
Daca totusi alegi sa porti unele cu un imprimeu colorat, incearca sa le asortezi la piese vestimentare uni care sa aiba aceleasi culori care se regasesc si pe cizme
Poarta-le la jeansi skinny sau colanti, cu trenciuri, pelerine, blazere si sacouri. Accesorizeaza-le cu esarfe si palarii.Daca te decizi sa le porti la rochie sau fusta, poarta-le cu jambiere mai lungi decat ele, efectul vizual e mai cool 
















UGG
Stilul cizmelor din piele de oaie a fost inventat de un surfer australian, Shane Stedman. Modul în care acesta a conceput cizmele îi permitea să își încălzească picioarele după timpul petrecut la surfing în apele înghețate din jurul Australiei. În 1971, Stedman a înregistrat marca UGH-BOOTS în Australia, în 1982 înregistrând și marca UGH.
În 1978, un alt surfer australian, Brian Smith, a dus cu el în America mai multe perechi de cizme australiene făcute din piele de oaie pe care le-a comercializat în New York și California, înființând în Statele Unite compania UGG Australia Footwear . Cizmele sale și-au găsit adepți atât printre surferii californieni cât și la Hollywood. În 1985, Smith a depus o cerere de înregistrare a logo-ului UGG în SUA, aceasta fiindu-i acordată în anul 1987.
La începutul anilor 2000, cizmele UGG au intrat în tendințele modei devenind un fenomen cultural. Mare parte din popularitate i se datorează faimoasei moderatoare americane de televiziune Oprah Winfrey.
Începând din anul 2000, Oprah a inclus cizmele UGG pe lista sa cu obiecte favorite, afirmând acest lucru de cinci ori (un record!) în programele sale speciale de Sărbători
Starurile americane, precum Kate Hudson, Sarah Jessica Parker, Jennifer Anniston și Cameron Diaz au fost fotografiate purtând cizme UGG
Footwear News a desemnat marca UGG drept “Brand of the Year"   , in anul 2000
UGG a avut tot felul de colaborari cu brandurile de lux ca Jimmy Choo care dupa cum am spus si mai sus, a colaborat si cu Hunter (cizme de cauciuc) :))



Heidi Klum
Cateva sfaturi utile in purtarea cizmelor UGG


 pot fi purtate la blugi skinny
 pot fi purtate  cu colanti 
 pot fi purtate cu cardigane lungi
 pot fi purtate cu rochia tip pulover
De asemenea accesoriile ar trebui sa fie voluminoase , colorate si lipsite de pretiozitate.
Iata mai jos cateva abordari corecte pentru aceste cizme

















Oricum am da-o, realitatea e ca ambele modele sunt  urate :))) dar sunt extrem de practice asa incat in functie de gusturile fiecareia dintre noi putem sa alegem sau nu aceste tipuri de cizme. Eu fac parte din grupul UGG :))))))

In urmatoarele doua postari aveti si propunerile de outfit, alese de mine,pentru ambele tipuri de cizme



2 comentarii:

  1. Le urasc pe amandoua :))! Dar trebuie sa recunosc ca mi-au salvat picioarele: cizmele de piele intr-o primavara, dupa ce a nins mult in Bucuresti si era iar delta pe trotuar si chiar daca nu imi plac UGG-urile, am o pereche de pufosenii calduroase, numai bune toamna cand e vremea foarte rece si uscata. Dar nu pot sa suport Ugg-urile roz, albastre, cu sclipici...uhhh.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se par foarte urate ambele.:))) M-am impacat cumva cu UGG-urile dar cizme de cauciuc chiar nu pot si nu pot sa port :)))))

      Ștergere