vineri, 6 septembrie 2013

Trend Colors Toamna - Iarna 2013, azi FUCHSIA

Hello Girls!

Cine a zis ca nu poti purta roz si mai ales fuchsia, toamna? :)
A venit si ziua fuchsia. Iubesc foarte mult aceasta culoare pentru ca este vivace si transmite optimism prin fiecare fibra. E electrizanta si nu se potriveste oricui dar in combinatia potrivita poate fi chiar eleganta.

Puteti include, in paleta de culori pe care intentionati sa o abordati in aceasta toamna, si aceasta culoare la moda in acesti ultimi ani
Rezultat al unui amestec egal de rosu si albastru, fuchsia este un roz aprins, care bate inspre rosu. A fost numita dupa floarea delicata pe care, probabil, o cunoastem cu totii (careia i se mai spune si cercelus), al carei nume provine de la botanistul german Leonhart Fuchs.
Se pare ca termenul fuchsia a fost folosit pentru prima data cu referire la aceasta culoare in 1892. Povestea culorii fuchsia este legata de cea a sistemului Munsell, un model folosit pentru a identifica fiecare culoare din spectru. 
Acest sistem a fost inventat de pictorul american Albert Henry Munsell (1858-1918), autorul a mai multor experimente stiintifice prin care a studiat modul in care oamenii percep culorile. 
Munsell a ajuns la concluzia ca perceptia noastra asupra culorilor este influentata de trei criterii: nuanta (hue), luminozitate (value) si puritate (chroma). 
In sistemul Munsell, fuchsia corespunde valorii 5RP, rosu-purpuriu.
Fuchsia se declina, la randul ei, in mai multe nuante. 

Astfel, se poate vorbi despre fuchsia rosedeep fuchsia, fandango si antique fuchsia. Exista si o nuanta de fuchsia nesaturata (nediluata cu alb), numita fashion fuchsia sau Hollywood cerise, folosita mai ales in designul vestimentar feminin.
Fuchsia este una dintre culorile pline de verva, care nu trec neobservate, dar care pot fi, uneori, destul de intimidante. Sa porti o rochie de seara in aceasta nuanta poate fi o adevarata provocare! Cu toate acestea, fuchsia este o culoare atractiva, deosebit de feminina. Exprima delicatete si feminitate, avand insa o nota de dinamism si o doza mare de putere de seductie.

In cazul culorii fuchsia cuvantul cheie este indrazneala.

Sa vedem propunerile marilor designeri pentru aceasta toamna :



Anna Sui

Anna Sui

Diane von Furstenberg

DSquared

Fendi

Kate Spade

Lanvin

Michael Kors

Michael Kors

Michael Kors

Paul Smith



si acum sa vedem cat de indrazneata este si moda strazii



 

 

 

 

 

 


Deja ma simt mult mai vesela dupa atat fuchsia :))
Maine  vom inchide sirul culorilor vedeta, cu ce altceva decat maroul, clasic ,de toamna.
Nu vom inchide insa aici prezentarea sezonului de toamna-iarna . Veti vedea ca desi nu intra la capitolul , "culori vedeta", negrul, albul, animal print , sunt foarte prezente pe podiumurile de prezentare si nu numai.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu