joi, 26 septembrie 2013

Chic Hat

Helo Girls!

Azi o sa vorbim despre un accesoriu atat de elegant si feminin si anume, palaria.

O sa incepem cu un scurt istoric al palariei.
Una dintre primele imagini în care apare o pălărie este un tablou dintr-un mormânt din Teba, care arată un om purtând o pălărie de paie. 
Alte pălării timpurii au fost pileusul, o simplă căciulă; boneta frigiana, purtată de sclavi eliberați din Grecia și  Roma; și petasosul grec prima pălărie cu margine cunoscută. Femeile purtau voaluri, batiste, glugi, bonete ș.a. 
Pălării structurate pentru femei similare cu cele ale curtenilor de sex masculin au început să fie purtate în secolul al XVI-lea. 
Termenul de "modistă" (engleza: milliner) provine de la orașul italian Milano, unde cea mai bună calitate a pălăriilor pălăriile a fost în secolul al XVIII-lea. Magazinele de modă au fost în mod tradițional ocupația unei femei, dar ca modistă nu se ocupau numai de crearea de pălării și bonete, ci, de asemenea, se ocupau și de alegerea dantelelor, garniturilor și accesoriilor pentru a completa o ținută.


În prima jumătate a secolului al XIX-lea, femeile purtau bonete care au devenit treptat tot mai mari, decorate cu panglici, flori, pene și ornamente de tifon. Până la sfârșitul secolului, multe alte stiluri au fost introduse, printre care pălării umplute, lărgite, coroane plate, cu ghiveci de flori și tocă. 
Pe la mijlocul anilor 1930, atunci când femeile au început să taie părul scurt, ele au ales pălării ce îmbrățișau capul ca un coif. Acestea au fost cunoscute ca "pălăriile coi".



Una dintre cele mai faimoase companii creatoare de pălării din Londra este James Lock & Co din Strada St James.
O alta a fost Sharp & Davis din Fish Street Hill. 
John B. Stetson este o companie bine-cunoscută americană de pălării.
La sfârșitul secolului XX au fost creditate muzee cu sediul la Londra de către David Shilling pentru reinventarea pălării în întreaga lume. 
Notabili sunt și designerii belgieni de pălării Elvis Pompilio și Fabienne Delvigne, ale căror pălării sunt purtate de familiile regale europene. 
Philip Treacy este un creator de moda irlandez, câștigător al Ordinul Imperiului Britanic ce creează pălării pentru cei mai importanți creatori de modă din lume precum si pentru personalitati ca Sarah Jessica Parker si Lady Gaga



James Lock





Stetson



Elvis Pompilio





Fabienne Delvigne



Phillip Treacy










Si acum dupa ce am aflat cate putin din istoria palariei hai sa vedem si cateva imagini cu acest accesoriu facand parte integranta dintr-un outfit chic sau elegant al zilelor noastre





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu