marți, 3 septembrie 2013

Trend Colors Toamna-Iarna 2013, azi, ROSU

Hello Girls,

Despre culoarea rosie ar putea fi spuse foarte multe dar o sa incerc sa amintesc doar cateva ;


Este una dintre cele mai intense culori, se afla in topul preferintelor generale, unii numind-o chiar "culoarea culorilor". 
Exprima frumusete, forta, senzualitate, dorinta, iubire, dar si joc, daruire, libertate. 
Usor de vazut de la mare distanta, folosit pentru a preveni.(semafoarele)
Un text scris cu rosu iese usor in evidenta si este retinut mai rapid.
Este si un simbol al autoritatii, folosit pentru a atrage atentia si a avertiza. Folosita secolul XIX de mai multe armate europene pentru uniforme, unul dintre motive fiind intimidarea adversarilor de culoarea intensa. 
Se spune ca atunci cand vezi culoarea rosie inima incepe sa bata mai repede.
Culoarea traditionala a rochiilor de mireasa in China este rosie, caci se spune ca aceasta culoare poarta noroc.
Rosu este culoarea care inchide spectrul de culori al curcubeului. Expertii au declarat ca barbatii sunt mai atrasi de femeile care poarta nuante de rosu. Se pare ca rosu este un stimulent pentru barbati.
Persoana care prefera culoarea rosie  are un caracter plin de viata ce se bucura de atentia tuturor celor din jur si are curajul sa iasa in evidenta in orice situatie.

In sprijinul celor de mai sus iata un studiu facut de savantii americani de la Universitatea Rochester , din New York

"Atunci când o femeie poartă haine de culoare roşie, bărbaţii o consideră de obicei mai seducătoare, dar şi mai disponibilă din punct de vedere sexual. Acelasta este concluzia la care au ajuns savanţii americani de la Universitatea Rochester, din New York.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au realizat trei experimente care au scos în evidenţă această percepţie. În primul experiment, un grup de 100 de bărbaţi au fost invitaţi să precizeze cât de atraşi se simt faţă de diferitele tinere surprinse într-un set de fotografii. Acest experiment a demonstrat că majoritatea bărbaţilor s-au simţit mai atraşi de femeile îmbrăcate în roşu, notează Agerpres.
Cel de-al doilea test a constat în alegerea unor voluntari bărbaţi care dispuneau de o anumită sumă de bani şi li s-a cerut să evalueze cât ar fi dispuşi să cheltuiască în compania diferitelor partenere. Femeile îmbărcate în roşu au fost cele pentru care majoritatea bărbaţilor şi-ar fi cheltuit cea mai mare parte din bani.
În cadrul celui de-al treilea experiment, bărbaţilor li s-a cerut să evalueze "disponibilitatea sexuală" a diferitelor femei, îmbrăcate în diverse culori. Şi de această dată, culoarea roşu s-a impus în mod clar.
Cercetătorii au explicat că este posibil ca această percepţie să bărbaţilor să fie formată chiar de către femei care ar alege mai frecvent roşul în vestimentaţie atunci când îşi doresc un nou partener sau caută o aventură. Experţii au făcut trimitere şi la roşul buzelor, o armă clasică folosită de doamne în jocurile seducţiei.
În ceea ce priveşte reacţia bărbaţilor faţă de culoarea roşu afişată de femei, nu se poate şti cu precizie dacă este vorba despre o reacţie înnăscută sau despre una dobândită cultural. Conform biologilor, în cazul anumitor specii de primate, roşul este asociat în mod natural cu fertilitatea şi implicit cu disponibilitatea sexuală. Astfel, în timp ce femelele sunt receptive, nivelul de estrogen din organism este în creştere, ceea ce are ca efect dilatarea vaselor de sânge, în special în zona feţei şi implicit înroşirea acesteia. Masculii înţeleg imediat mesajul.
Acest studiu a fost publicat in  revista Journal of Experimental Social Psychology. "
(articol preluat de pe www.gandul.info)
Asadar iata ce ne ofera marii designeri in aceasta toamna. Rosul folosit in acest sezon este nuantat inchis dar nici rosul intens nu este lasat deoparte
Belstaff

Burberry Prorsum

Burberry Prorsum

Burberry Prorsum

Chanel
Dolce & Gabbana

Giambattista Valli

Gucci

Gucci

Mango

Marc by Marc Jacobs
Moschino Cheap and Chic

Moschino

Oscar de la Renta

Paul Smith

Prada

Prada
Elie Saab

Marchesa

Moschino Cheap and Chic

Oscar de la Renta

Valentino

Valentino

si asa cum deja ne-am obisnuit de pe podium, direct in  strada...

 

 

 

 

 

 


mmm , ce de rosu... maine cred ca in rosu ma imbrac :)). Vreau sa verific veridicitatea studiului americanilor :))
Si tot maine, imbracata in rosu, o sa va povestesc despre gri, sa ne linistim un pic :))







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu